Radio-ohjatuilla mallilennokeilla kilpaillaan aktiivisesti ympäri Suomea, kisoja on järjestetty jo n. 25 vuotta. Mallilennokkien kisat ovat kaksiosaisia, niihin kuuluu pöytäarvostelu ja lento-osuus. Mallilennokki on oikean ilma-aluksen lentävä pienoismalli, pöytäarvostelussa arvioidaan lennokin esikuvanmukaisuus kilpailijan esittämien dokumenttien pohjalta. Lento-osuudessa lennokkia kuuluu lennättää mahdollisimman realistisesti, ts. lennon on muistutettava oikea esikuvan lentoa mahdollisimman paljon. Jokaisessa kisassa lennetään tuomareiden edessä. Lento-ohjelmien vaikeusaste vaihtelee helpoista yksittäisistä liikkeistä vaativiin taitolento-ohjelmiin.
Lennokin esikuvanmukaisuuden arviointi vaihtelee luokittain. Flying Only-luokassa riittää, että kilpailija todentaa esimerkiksi esikuvan valokuvalla, että lennokki on pienoismalli kyseisestä esikuvasta. Kansanscale-luokassa arviointi on jo vaativampi, arvosteluetäisyys on 5 metriä ja lennokin tulee olla jo varsin realistinen ja detaljoitu. Vaativin luokka on F4C, tässä luokassa esikuvanmukaisuus arvioidaan lähietäisyydeltä. Korkeatasoinen F4C-luokassa kilpaileva malli onkin varsinainen taideteos, jokainen koneessa oleva niitti on voitu mallintaa täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
Lento-ohjelma on kilpailijan itsensä kokoama, lennettävät liikkeet ohjeineen löytyvät luokkien säännöistä. Kilpailijan tulee valita liikkeet, joihin esikuvakin kykenisi esimerkiksi lentonäytöksessä.
Suomen Ilmailuliitto ja sen Scale Finland -mallilennokkilajiryhmä hallinnoi kaikkien kilpailujen sääntöjä. Osa luokista on kansainvälisen ilmailujärjestön FAI:n (Fédération Aéronautique Internationale) sääntöjen mukaisia ja osa taas kansallisia muunnelmia niistä. Kansallisten sääntöjen ylläpito ja muuttaminen tapahtuu lajiryhmän toimesta ja sen jäsenten aloitteesta. FAI- luokassa valitaan Suomen Mestari, muut luokat kisataan Suomen Cup -tasoisina. Suomen Ilmailuliitto palkitsee vuosittain luokkien kokonaiskilpailuissa menestyneet.